Stichting OpAndereGedachten

Creatieve expressie voor mensen die met kanker geconfronteerd zijn (geweest) en hun naasten in Veghel/Uden e.o.

Wie wij zijn

OpAndereGedachten is een stichting, die opgericht is door de zussen Anita van der Rijt en Henriette Jansen van der Rijt.
We organiseren wekelijks creatieve bijeenkomsten voor mensen met kanker, of die het gehad hebben. Dit doen we in Veghel en in Uden.


 

De wekelijkse creatieve ochtenden zijn een idee van de zussen zelf. Anita had helaas in een vergevorderd stadium borstkanker. Haar ervaringen zette haar aan tot het oprichten van deze stichting. Zorgen dat je gedachten verzet worden, dat is het doel. Zelfs als je in een zwaar behandeltraject zit, geeft het ruimte in je hoofd. Gewoon lekker creatief bezig zijn en niet hoeven denken aan die afschuwelijke ziekte.


Welzijnsinstelling Ons-Welzijn Veghel en Ziekenhuis Bernhoven Uden reageerden positief op het idee en dachten mee over de uitwerking van het idee.

Kanker ontwikkelt zich steeds meer als een chronische ziekte. Het is daarom belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan creatieve expressie voor kankerpatiënten.

Verbinden, samen delen, gedachten verzetten zijn woorden die daarbij aansluiten!

Nalatenschap
Het was de droom van Anita en Henriette om dit alles mogelijk te maken. Anita overleed helaas in december 2016 aan de gevolgen van borstkanker. Ze wilde dit heel graag nalaten aan de samenleving. De stichting zet haar mooie werk voort. We gaan haar droom waar maken en deze kans te bieden aan al die mensen die het zo hard nodig hebben!